Burse - Fonduri mutuale

Fondul BT Clasic a investit 100.000 euro in Forconcid

30.12.2008, 00:00 73

Fondul de plasamente diversificate BT Clasic, administrat de societatea BT Asset Management, a investit aproape 100.000 euro in titurile societatii de constructii Forconcid din Ramnicu-Valcea (FOND), potrivit raportului emis de administrator pe luna noiembrie. Listata pe piata RASDAQ, societatea de constructii Forconcid a atras 1,5% din activele de 24,1 mil. lei ale fondului diversificat BT Clasic, situandu-se astfel in principalele cinci detineri de actiuni ale fondului.

In 2008, actiunile FOND au cunoscut o depreciere de peste 78%, in timp ce fondul BT Clasic a scazut cu doar 15%. Societatea de constructii din Ramnicu-Valcea a incheiat anul trecut cu un profit net de 4,3 mil. lei, veniturile totale ridicandu-se la 74,8 mil. lei.

Alaturi de actiunile FOND, BT Clasic a mai investit 5,2% din activele nete de 24,1 mil. lei in titlurile SIF Banat-Crisana, aproape 2,3% din active in actiunile Bancii Transilvania, in timp ce titlurile Petrom au atras 1,8% din activele fondului. Expunerea fondului BT Clasic pe actiunile tranzactionate a fost de 16,6% din activele nete la sfarsitul lunii noiembrie, in timp ce depozitele bancare au atras 37,2% din active, iar obligatiunile municipale aproape 30% din active.

Alaturi de fondul de plasamente diversificate BT Clasic, din portofoliul de produse al societatii BT Asset Management mai fac parte fondurile de actiuni BT Maxim si BT Index, si fondul de obligatiuni BT Obligatiuni. Societatea de administrare din cadrul grupului financiar Banca Transilvania este prezenta si pe piata fondurilor inchise de investitii cu doua produse: BT Invest si BT Invest 1. La sfarsitul lunii noiembrie, activele nete totale aflate in administrarea BT AM se ridicau la 73,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO