Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii NEPI a înregistat un profit atribuibil acţionarilor de 8,5 mil.euro

Autor: Stefan Musgociu

11.11.2011, 10:20 265

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 8,5 milioane euro, iar veniturile din chirii au cumulat 24,4 milioane euro.

NEPI anunţase în luna august că în primul semestru a consemnat un profit de 7,1 milioane euro.

Rezultatele financiare din primele nouă luni au fost publicate vineri, însă fondul nu a prezentat şi indicatorii financiari din primele nouă luni ale anului trecut.

Fondul a consemnat anul trecut un profit atribuibil acţionarilor de 6,9 milioane euro şi venituri din chirii de 21,2 milioane euro.

Profitul înainte de impozitare din primele nouă luni ale anului curent a fost de 8,4 milioane euro, similar celui din perioada similară a anului trecut.

Fondul a înregistrat pierderi de 7,3 milioane euro din activitatea financiară. Anul trecut, NEPI a consemnat pierderi financiare de 5,9 milioane euro.

Câştigurile curente atribuibile acţionarilor au fost de 12,6 milioane euro, faţă de 11,6 milioane euro în tot anul trecut.

Activul net a crescut în primele nouă luni cu 19%, la 185,4 milioane euro, după ce la finele anului trecut era de 155 milioane euro.
La finele lunii septembrie, NEPI avea datorii de 198,6 milioane euro, cu 3% mai reduse decât la sfârşitul anului trecut, de 205 milioane euro.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la BVB, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels