Burse - Fonduri mutuale

Fondul GED negociaza o achizitie in sanatate

16.12.2008, 17:52 41

Fondul spaniol de investitii GED este in negocieri avansate pentru preluarea distribuitorului de aparatura medicala de laborator Diamedix, tranzactie care ar putea sa sara de 8 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din piata.

Managementul companiei a confirmat faptul ca GED este interesat de pachetul majoritar de actiuni al Diamedix insa nu si suma avansata. Diamedix a avut anul trecut o cifra de afaceri de 5,8 mil. euro si un profit de 0,9 mil. euro, iar tranzactia pentru un pachet de peste 50% din titluri ar urma sa includa pe langa plata cash si o majorare de capital.
In prezent actionariatul Diamedix se imparte intre oamenii de afaceri de origine greaca Papadopoulos Nikolaos (29,98% din titluri) si Chrelias Vasileios (70,02%). Vasileios nu este la prima tranzactie pe piata locala, dupa ce in decembrie anul trecut Ditovis, firma in domeniul tipografic la care este actionar, a achizitionat locatia fostei fabrici de mezeluri Maestro din Cluj-Napoca de la producatorul de mezeluri Caroli Foods.
Fondul spaniol de investitii are in portofoliu companii precum Happy Tour (agentia de turism), Fonomat (retea de magazine de telefoane mobile si servicii de telefonie mobila) si Rosegur Holding (grupul de servicii de paza si protectie). Reprezentantii GED nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei. In cazul in care se finalizeaza, preluarea Diamedix de catre GED ar fi una dintre putinele tranzactii realizate de un fond de investitii in aceasta perioada.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO