Burse - Fonduri mutuale

Fondul Julius Baer s-a instalat cu 7% la Intercontinental

06.06.2007, 20:34 13

Cel mai mare investitor de la Bursa romaneasca, fondul american Julius Baer International Equity Fund, a cumparat 7,52% din actiunile companiei hoteliere Intercontinental (RCHI), care detine hotelul de cinci stele cu acelasi nume din centrul Capitalei.
Fondul de investitii a platit pe acest pachet circa 5,1 milioane de euro.
Julius Baer a fost principalul cumparator al pachetelor de actiuni vandute saptamana trecuta de un grup de investitori care actioneaza in mod concertat, din care face parte si omul de afaceri Viorel Paunescu, care, alaturi de familia Paunescu, controleaza compania Intercontinental. Grupul de investitori a vandut 12,4% din Intercontinental.
Actiunile Intercontinental au inregistrat o crestere puternica pe piata in ultima perioada, odata cu aparitia unor informatii privind existenta unor fonduri de investitii interesate de preluarea companiei, avand in vedere ca hotelul este unul dintre cele mai pretioase active imobiliare din Bucuresti. Ieri, la inchiderea sedintei bursiere, compania Intercontinental avea o valoare de piata de 72,9 milioane de euro.
Fondurile de investitii administrate de Julius Baer ajunsesera la inceputul anului la o expunere de peste 270 milioane de euro pe Bursa de Valori.
Julius Baer International Equity Fund detinea, printre altele, pachete de circa 1% din companiile principale de pe piata, Petrom, BRD si SIF-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO