Burse - Fonduri mutuale

Fondul KJK şi-a mutat o parte din acţiunile Cemacon pe un SRL local

Fondul KJK şi-a mutat o parte din acţiunile Cemacon pe...

Autor: Radu Bostan

12.03.2015, 17:05 611

Fondul de investiţii KJK Fund II Sicav-SIF, cel mai mare acţionar al producătorului de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON), şi-a transferat o parte din participaţia de 38,6% pe o firmă locală nou-înfiinţată, KJK Cărămida SRL.

Fondul a mutat printr-o tranzacţie Deal un pachet de 18,3 milioane de acţiuni, cu valoarea de 4,8 milioane de lei către filiala sa. Volumul transferat înseamnă 22% din numărul total de acţiuni al companiei. Preţul la care s-a perfectat tranzacţia, de 0,265 lei/acţiune, a fost cu 3,6% mai mic decât cel din piaţa obişnuită.

În afară de KJK, cei mai mari acţionari ai Cemacon sunt firma SC Consultanţă Andrei & Andrei din Arad, cu 24,3%, şi firma de intermediere financiară SSIF Broker Cluj, care avea 20,26% din acţiuni la sfârşitul anului trecut.

Împreună cu Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL, cele patru (acum cinci) entităţi acţionează concertat în acţionariatul producătorului de materiale de construcţie, controlând împreună 88% din capital, potrivit ultimelor raportări către bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO