Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a depus actele pentru al şaselea program de răscumpărări, dar are conturile aproape goale

Fondul Proprietatea a depus actele pentru al şaselea...

Autor: Roxana Pricop

03.08.2015, 00:06 1015
Franklin Templeton, adminis­tra­torul activelor de 12,6 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), a anun­ţat vineri 31 iulie, pe bursă, că a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea reducerii de capital cu acţiunile răscumpărate în cel de-al patrulea program, condiţie necesară pentru începerea celui de-al şaselea program ce vizează achiziţia a 891,7 milioane de acţiuni FP.
 
Deţinerea FP din capitalul propriu se apropie în prezent de pragul de 10%. Pentru a începe un nou program de răscumpărări, fondul trebuie să-şi şteargă din capital acţiunile achizi­ţio­nate anterior. În cadrul celui de-al patrulea program, derulat în perioada octombrie 2014 –februarie 2015, fondul a răscumpărat 990 milioane de acţiuni proprii (8,12% din total acţiuni emise). Prin ştergerea acestor acţiuni din capital, participaţia FP va scădea la circa 1% din capitalul propriu.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO