Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii ar trebui să investească numai în România

Fondurile de pensii ar trebui să investească numai în...

Autor: Roxana Petrescu

08.10.2013, 00:06 224
Piaţa locală de capital are nevoie de capital pentru a se dezvolta, iar demersurile de popularizare şi promovare a investiţiilor la bursă nu pot da rezultate dacă nu sunt luate măsuri prin care capitalul autohton să fie ţinut intern pentru investiţii româneşti, susţine Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.
 
„Avem nevoie de piaţă de capital pentru economie, iar pentru a avea piaţă de capital avem nevoie de capital. Bursa ar putea cheltui sume mari pe publicitate în media şi la TV pentru promovarea pieţei, însă nu vor avea rezultat dacă nu există capital. România are nevoie de capital, nu trebuie să exporte capital. Dar de ce le permite fondurilor de pensii private să investească pe pieţe externe? Înţeleg că acest lucru face mai uşoară activitatea managerilor de fonduri de pensii. Însă suntem oare aşa de bogaţi încât să ne permitem să exportăm capital“, a declarat ieri directorul general al BVB în cadrul primei dezbateri lunare organizate de bursă pe teme de interes pentru investitorii de pe piaţa de capital, sub numele de BVB focus investitori.
 
Sobolewski a făcut această decla­raţie ca răspuns la una dintre propunerile pe care le-a primit de la micii investitori care au răspuns la un sondaj făcut de societatea de brokeraj Tradeville despre ce ar trebui să facă BVB pentru piaţa de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24