Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Star, vandute prin KD Capital si Carpatica

30.10.2007, 18:42 16

Fondurile deschise de investitii Star Focus si Star Next, administrate de Star Asset Management, ies in tara prin intermediul unitatilor bancare Carpatica, pana in prezent distributia unitatilor de fond fiind realizata doar prin sediul societatii de administrare.
Star Asset Management, administratorul fondului de actiuni Star Next si al fondului cu plasamente diversificate Star Focus, a incheiat parteneriate de distributie cu banca comerciala Carpatica si cu societatea de brokeraj KD Capital Management.
Lansate in luna iunie a anului trecut, cele doua fonduri de investitii Star cu active nete in valoare de 14 mil. lei (4,18 mil. euro) au fost distribuite pana acum doar la sediul societatii de administrare.
"Extinderea retelei de distributie va facilita accesul investitorilor la unitatile de fond. Speram ca vom inregistra rezultate favorabile", spune Dorin Danescu, presedintele societatii de administrare Star Asset Management.
Distributia fondurilor deschise de investitii este posibila, potrivit legislatiei, doar prin intermediul societatii de administrare, a sucursalelor bancare si a societatilor de brokeraj, agentiile de vanzare adresate exclusiv unitatilor de fond nefiind agreate de legislatie. Administratori din piata au ales distributia online a fondurilor de investitii drept alternativa mai ieftina la parteneriatele bancare.
Alaturi de extinderea retelei de distributie, au fost modificate prospectele de emisiune ale celor doua fonduri de investitii Star.
"Modificarea prospectelor de emisiune a avut in vedere o mai buna organizare interna a fondurilor deschise de investitii. Am redus, de asemenea, plasamentele fondurilor de la 20% pana la 10% din active in alte organisme de plasament colectiv", spune Danescu.
Mentionarea pragului de 10% deschide astfel drumul altor fonduri de investitii care vor sa investeasca in fondurile Star Next si Star Focus. KD Multifond, fond de fonduri administrat de KD Investments, a intampinat dificultati in construirea unui portofoliu cat mai diversificat, putine din fondurile de investitii existente pe piata avand mentionat in prospectul de emisiune pragul de 10% referitor la investitiile pe care le realizeaza in alte fonduri.
La sfarsitul lunii septembrie, fondul de actiuni Star Next a inregistrat un randament anual de 34,5%, in timp ce fondul cu plasamente diversificate Star Focus a urcat in ultimele 12 luni cu 16,6%. Plasamentele in actiuni ale fondului Star Next atingeau la sfarsitul lunii septembrie 63,7% din activele de 8,3 mil. lei, in timp ce Star Focus a plasat 42,4% din activele de 5,7 mil. lei in actiuni cotate. Principalul actionar al Star Asset Management este Georgeta Danila, sotia fostului presedinte al BCR, Nicolae Danila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO