Burse - Fonduri mutuale

Fondurile straine au preluat 12,4% din Intercontinental

04.06.2007, 18:25 13

Mai multe fonduri straine de investitii au cumparat 12,4% din actiunile companiei hoteliere Intercontinental (RCHI) prin intermediul unor tranzactii in valoare de 8,4 mil. euro, derulate joi pe piata RASDAQ, potrivit unor surse din piata.
Vanzatorii fac parte dintr-un grup de investitori care actioneaza in mod concertat, in care intra Viorel Paunescu, care detinea un pachet de 4,8% din actiuni, firma Avio International, care controla 4,46% din actiuni, Alpintek Limited, cu 1,8% din actiuni, si un grup de persoane fizice, care controla 1,15% din actiuni.
Viorel Paunescu nu a putut fi contactat ieri pentru a oferi comentarii cu privire la aceste tranzactii.
Potrivit unor surse citate de Mediafax, actionarii Intercontinental ar fi primit saptamana trecuta o oferta de 135 mil. euro pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al companiei din partea unui fond care nu are nicio achizitie pe piata romaneasca. Viorel Paunescu a negat insa ca ar fi primit o astfel de oferta.
"Din pacate nu am achizitionat noi acele pachete. Noi am fi fost interesati sa preluam un pachet majoritar de actiuni", a declarat pentru ZF Matei Paun, managing partner la banca de investitii Balkan Advisory Company (BAC) Romania, care reprezinta pe plan local fondul de investitii interesat de achizitia hotelului.
Actiunile Intercontinental au crescut cu 14% in ultimele doua sedinte de tranzactionare de saptamana trecuta, pe fondul acestor zvonuri privind preluarea companiei. Ultima tranzactie cu titlurile RCHI s-a realizat vineri la pretul de 0,304 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 78 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO