Burse - Fonduri mutuale

FP expune riscurile cu care se confruntă Petrom: Care sunt “dezvăluirile” din prospectul de 614 pagini prin care FP vrea 200 mil. euro pentru 6,4% din Petrom

FP expune riscurile cu care se confruntă Petrom: Care...

Autor: Roxana Petrescu

07.10.2016, 11:51 2572

Într-un document de 614 pagini, Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar al Petrom, care încearcă să vândă 6,4% din acţiunile deţinute în producătorul de petrol şi gaze prin ofertă publică secundară, expune toate riscurile cu care se confruntă compania, partea de explorare şi producţie dovedindu-se afi una dintre marile vulnerabilităţi ale companiei.

“Capacitatea noastră de a înlocui rezervele şi mai departe producţia viitoare de ţiţei şi gaze depinde în special de succesul unor proiecte ample, cum ar fi explorarea şi extragerea de ţiţei şi gaze naturale din sectoarele de mare adâncime ale perimetrului Neptun din Marea Neagră prin parteneriatul nostru cu ExxonMobil Exploration and Production România Limited, o societate asociată ExxonMobil Corporation. În ceea ce priveşte aceste proiecte, ne confruntăm cu numeroase provocări. Acestea includ incertitudini geologice şi condiţiile de frontieră, precum şi provocări datorate cerinţelor şi condiţiilor tehnice, fiscale, de reglementare şi alte cerinţe şi condiţii. Asemenea obstacole pot afecta aceste proiecte, care, la rândul lor ne afectează capacitatea de a încloui rezervele şi/sau pot conduce la investiţii mai mari decât cele anticipate”, se arată în prospectul publicat de Fondul Proprietatea.

Fondul mai avertizează că dacă Petrom nu reuşeşte să-şi îmbunătăţească ratele de recuperare şi să-şi stabilizeze nivelurile de producţie, nivelurile de producţie vor scădea într-un rimt mai rapid decât s-a anticipat. 

Vedeţi AICI prospectul de 614 pagini prin care FP vrea 200 mil. euro pentru 6,4% din Petrom

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO