Burse - Fonduri mutuale

Life is Hard raportează afaceri de 18,5 mil. lei în ianuarie-septembrie, plus 16%, şi un rezultat net 4,3 mil. lei, în urcare cu 55%. Avans de 4% la BVB

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

08.11.2022, 11:41 237

Furnizorul de soluţii software Life is Hard a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 18,5 milioane de lei în intervalul ianuarie-septembrie 2022, în creştere cu 15,53% prin comparaţie cu rezultatul de anul trecut. 

Profitul net al societăţii listate pe piaţa AeRO a Bursei locale a ajuns la 4,3 milioane de lei, faţă de 2,8 milioane de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut, constituind un avans de 55%, conform raportului financiar neauditat de la BVB. 

„Toate rezultatele financiare s-au îmbunătăţit cu două cifre, comparativ cu aceeaşi perioada din 2022 (...) în ciuda faptului că România traversează o perioadă în care o serie de cheltuieli precum utilităţile cresc din cauza contextului macroeconomic”, se arată în raport. 

Datoriile au coborât de la 9,3 milioane de lei pe 1 ianuarie la 3,9 milioane la finele trimestrului III, iar activele au urcat cu 10,4% la 66 de milioane de lei în aceeaşi perioadă. 

În 2021 şi în primele nouă luni ale acestui an, grupul a pus bazele privind abordarea pieţei de asigurări, „unde avem deja leadership prin 24Broker – cea mai utilizată platformă de operare pentru brokerii din insurance”, care rulează prime în valoare de 3,5 miliarde de lei.

Listate la BVB sub simbolul bursier LIH, acţiunile companiei afişau o dinamică de plus 4% în ultimele ore de tranzacţionare de marţi, 8 noiembrie, în contextul unui declin de 28% anul acesta, pe tranzacţii de aproape 5 milioane de lei. 

Cu o capitalizare de peste 50 de milioane de lei, societatea este deţinută în proporţie de 29,5% de Ioan-Cătălin Chiş şi 28% de Active Power Solutions din Cluj, potrivit BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO