Burse - Fonduri mutuale

Gheorghe Iaciu cumpără acţiuni Impact Developer la un preţ cu 0,8% mai mare decât la achiziţia anterioară

Gheorghe Iaciu cumpără acţiuni Impact Developer la un...

Autor: Ioana Tudor

02.07.2014, 16:25 330

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), a cumpărat un pachet de 0,18% din acţiunile companiei contra sumei de 0,36 milioane lei (0,08 mil. euro).

Tranzacţia, intermediată de Swiss Capital, a fost realizată la preţul de 0,9842 lei/titlu, cu 0,8% peste preţul la care omul de afaceri a achiziţionat anterior un pachet de 0.36% din capitalul social al companiei, contra sumei de 0,695 milioane de lei (0,16 mil. euro). În ultimele luni, Iaciu a oferit un preţ din ce în ce mai mare în cadrul achiziţiilor pe care le-a realizat la Impact pe Bursă, el ajungând să controleze aproape 50% din acţiuni. Dacă va depăşi acest prag, acesta va fi nevoit să facă o nouă ofertă de preluare, după ce a mai derulat în urmă cu căteva luni o ofertă cu ocazia depăşirii pragului de 33%.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 mil. lei în primul trimestru al anului, în scădere de la 6 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Acţiunile Impact se tranzacţionau la preţul de 0,98 lei/unitate cu două ore înainte de finalul şedinţei bursiere de azi, cu 0,61% sub cotaţia de la închiderea şedinţei anterioare. La acest preţ al acţiunilor, compania are o capitalizare de 195,09 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO