Burse - Fonduri mutuale

Goldman Sachs intra pe piata locala

01.03.2007, 17:24 12

Goldman Sachs, NBG si Mitsubishi UFJ Trust International figureaza printre cele sapte firme straine de investitii care si-au exprimat recent intentia sa opereze pe piata de capital din Romania, adaugandu-se celorlalti 21 de brokeri care au primit avizul CNVM la jumatatea lunii februarie.
Goldman Sachs International, NBG International Limited, Mitsubishi UFJ Trust International Limited, CBA Europe, SMBC Derivate Products, SMBC Capital Markets, toate cu sediul in Londra, au depus notificari si au fost inscrise in Registru Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Pe langa cele sase firme din Marea Britanie a mai fost inscrisa in Registrul CNVM o companie din Grecia, Euroxx Securities, cu sediul in Atena.
Saptamana trecuta mai figurau cu notificari la CNVM o frma din Austria, care si-a exprimat interesul de a deschide o filiala in Romania, si un broker din Norvegia.
Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, companiile de intermediere autorizate in statele membre au dobandit dreptul de a efectua operatiuni in Romania fara sa fie necesara autorizatia CNVM, ci doar o notificare transmisa autoritatii de reglementare. Acestea vor putea sa deruleze orice servicii pentru care sunt autorizate in tara de origine.
Brokerii straini vor putea solicita Bursei de Valori sa le permita accesul la ringul bursier pentru a intermedia tranzactii. Taxa perceputa de BVB pentru dreptul de tranzactionare este de 50.000 de euro.
Pana la jumatatea lunii februarie, erau inscrise in Registrul CNVM 21 de firme straine de intermediere

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO