Burse - Fonduri mutuale

Gramul de aur a câştigat 22% de la începutul anului, iar tendinţa ar putea continua

Gramul de aur a câştigat 22% de la începutul anului,...

Autor: Liviu Popescu

05.08.2016, 00:05 122

Gramul de aur, cotat de BNR în funcţie de preţul în dolari pe uncie de pe pieţele internaţionale, s-a apreciat de la începutul acestui an cu 22%, la 174 de lei, interval de timp în care metalul preţios a câştigat teren pe plan extern în faţa dolarului american. Ieri, uncia de aur se tranzacţiona la 1.362 de dolari, în apropierea celui mai ridicat nivel din martie 2014. O uncie are 31 de grame.

Metalele preţioase, alături de majoritatea activelor de refugiu, au rămas favoritele investitorilor în condiţiile incertitudinilor create de referendumul din Marea Britanie de pe 24 iunie. Pe 23 iunie gramul de aur era cotat de BNR la 161 de lei, pentru ca peste doar o zi să se aprecieze cu 7%. Analiştii se aşteaptă ca preţul aurului să-şi continue avansul în acest an, da­torită faptului că metalul preţios este pe radarul investitorilor, fiind consi­derat drept monedă de refugiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO