Burse - Fonduri mutuale

Gratuitele lui Popp au urcat actiunile Impact cu 5,6%

05.10.2007, 17:42 18

Actiunile Impact au incheiat sedinta de tranzactionare de ieri cu un avans de 5,66% fata de ziua precedenta, dupa ce compania a anuntat ca intentioneaza sa deruleze o noua majorare de capital in care va distribui actiuni gratuite.
Actiunile Impact se numara printre titlurile cu cele mai mari cresteri de la Bursa in acest an, cu un avans de 91%.
Pe parcursul sedintei, titlurile Impact au urcat la un maxim de 1,15 lei/actiune, echivalentul unui avans de 8,5% fata de inchiderea de miercuri, si au inchis sedinta la 1,12 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea companiei se ridica la circa 381 mil. euro, luand in considerare si majorarea de capital cu aporturi in numerar incheiata la sfarsitul lunii septembrie.
In urma majorarii din septembrie, Impact a atras de la actionari circa 46 mil. euro, din care 4,4 mil. euro vor intra direct in capitalul social, iar restul de 41,6 mil. euro reprezinta prime de emisiune care vor fi introduse in capitalul social prin viitoarea majorare de capital, compania urmand sa distribuie in contul lor actiuni gratuite.
Astfel, fiecare actionar al companiei inregistrat la data de 21 noiembrie va primi 74,12 actiuni gratuite la 100 de actiuni detinute.
Majorarea de capital va fi supusa spre aprobare in sedinta Consiliului de Administratie al Impact, convocata pentru data de 5 noiembrie.
Anuntul a fost publicat pe site-ul Bursei de Valori miercuri dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, determinand o urcare spectaculoasa a actiunilor in debutul sedintei de ieri.
Este a patra oara in acest an cand investitorii reactioneaza puternic la un anunt al conducerii Impact. Alte doua anunturi publicate de companie in acest an au determinat cresteri de cate 15% ale actiunilor pe parcursul unei singure sedinte de tranzactionare.
Pe 4 mai, compania a publicat o evaluare a activelor imobiliare realizata de compania de consultanta imobiliara DTZ Equinox, care indica o valoare a activului net (NAV) de 206 mil. euro. Pe baza acestei evaluari, reprezentantii Impact estimau valoarea companiei intre 325 si 500 mil. euro, in conditiile in care capitalizarea de la acea data era de 241 mil. euro.
Al doilea anunt, din data de 8 iunie, era o evaluare a companiei realizata de firma Osprey Partners, care indica o valoare a companiei intre 511 si 584 mil. euro, cu circa 70% peste valoarea de piata din acel moment, de 301 mil. euro.
Anuntul semnarii parteneriatului cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca pentru constructia cartierului rezidential Dealul Lomb, in 4 iulie, a determinat, de asemenea, o crestere a actiunilor Impact cu 8,4%.
Titlurile Impact se numara printre actiunile preferate de fondurile straine de investitii, compania fiind singura din domeniul imobiliar listata pe Bursa de Valori. La sfarsitul lunii septembrie, divizia imobiliara a bancii de investitii americane Lehman Brothers a cumparat un pachet de 3% din Impact de la presedintele companiei, Dan Ioan Popp. Tot atunci, fondul de investitii american Julius Baer si-a majorat participatia in cadrul companiei la 11%. Suedezii de la East Capital detin la randul lor un pachet de 5,6% din Impact.
Actionarul principal al companiei este Dan Ioan Popp, cu circa 27% din actiuni, in timp ce directorul economic al Impact, Carmen Sandulescu, detine circa 10% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO