Burse - Fonduri mutuale

Grawe: Vindem 3.000 de asigurari unit-linked

05.06.2008, 19:12 39

Grawe, unul din primii cinci jucatori din asigurari de viata, a intrat la inceputul acestei luni pe piata asigurarilor unit-linked, iar pana la sfarsitul anului estimeaza ca va vinde 3.000 de astfel de polite.
Politele unit-linked sunt asigurari de viata legate de fonduri de investitii, cea mai mare parte din prima platita de asigurat fiind plasata in aceste fonduri, restul banilor fiind utilizati pentru acoperirea riscului asigurat. Grawe se va lupta pentru clienti pe aceasta piata cu asiguratori ca ING, AIG Life, Aviva, Interamerican, Allianz-Tiriac sau KD Life.
Grawe a intrat pe segmentul unit-linked cu doua produse: Grawe Apollo (in euro) si Grawe GaliLEI (in lei). Durata contractului variaza intre 10 si 45 de ani, insa la sfarsitul acestuia varsta asiguratului nu poate depasi 75 de ani.
Prima minima pe care trebuie sa o plateasca anual un asigurat pentru unul din aceste produse este de 300 de euro, respectiv de 1.000 de lei.
Fondurile in care pot investi cei care cumpara aceste polite sunt Apollo Echilibrat, Apollo Conservativ si Apollo Dinamic, care fac plasamente pe pietele externe de capital, si Security Romania, cu investitii pe piata locala. Aceste fonduri sunt administrate de Security Kapitalanlage Aktiengesellschaft, societate de investitii din cadrul grupului austriac Grawe, actionarul majoritar al companiei de asigurari de viata.
Fondul Apollo Conservativ are risc scazut, investind doua treimi din bani in obligatiuni si restul in actiuni, in timp ce in cazul Apollo Echilibrat proportia este inversa: doua treimi din bani sunt plasati in actiuni, iar o treime in obligatiuni. Fondul care investeste toti banii clientului in actiuni este Apollo Dinamic, care are un grad de risc ridicat.
Grawe a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise de 30,4 milioane de euro, in crestere cu 66% fata de 2006, in timp ce profitul net s-a dublat, la 2,4 milioane de euro. Pentru acest an, compania si-a propus o crestere de circa 30% a afacerilor si de cel putin 40% a rezultatului financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO