Burse - Fonduri mutuale

Grecii de la Alumil împrumută 7 mil. lei de la portugezii de la Millennium

Grecii de la Alumil împrumută 7 mil. lei de la...

Autor: Andrei Chirileasa

09.03.2014, 19:22 435

Producătorul de profiluri din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), parte a grupului grecesc Alumil, va lua o facilitate de credit de 7 mil. lei (1,55 mil. euro) de la Banca Millennium pentru finanţarea nevoilor curente. Împrumutul a fost aprobat de consiliul de administraţie al companiei, care s-a întrunit săptămâna trecută la sediul Alumil Grecia din Salonic.

Durata împrumutului este de un an, iar acesta a fost garantat cu ipoteci asupra fabricii de la Filipeştii de Pădure. Alumil este una dintre companiile cele mai puţin îndatorate de pe bursă. La finalul anului trecut, împrumuturile bancare ale companiei totalizau 13,83 mil. lei (3,1 mil. euro), în timp ce compania avea în conturi lichidităţi de 32,7 mil. lei (7,3 mil. euro). Alumil a avut anul trecut afaceri de 71,4 mil. lei, cu 4% mai mari decât în 2012, dar un profit net de 1,1 mil. lei, cu 66% mai mic, din cauza costurilor operaţionale mai mari.

Societatea este controlată în proporţie de 56% de grupul Alumil, iar preşedintele CA Michail Sotiriou deţine 24% din acţiuni. Acţiunile Alumil au scăzut vineri cu 7%, la 0,9 lei, care este un minim al ultimilor cinci ani. Compania are o capitalizare de 28 mil. lei (6,26 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO