Burse - Fonduri mutuale

Guvernatorul BNR dă un exemplu antreprenorilor: Voi scoate vinăria mea la bursă

Guvernatorul BNR dă un exemplu antreprenorilor: Voi scoate vinăria mea la bursă

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

23.02.2012, 11:56 3655

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a cerut antreprenorilor români să îşi schimbe mentalitatea şi să aibă îndrăzneala de a-şi lista companiile la bursă, declarând că ar fi dispus să îşi listeze propria afacere, o vinărie.

"Sunt necesare o schimbare de mentalitate şi dezvoltarea spiritului antreprenorial. Antreprenorii români trebuie să iasă din cultura paternalistă, care nu este tipic românească, unii vor să conducă tot de dimineaţă până seara. Este nevoie de îndrăzneală pentru a dezvolta piaţa de capital şi antreprenorii români trebuie să aibă curaj să accepte parteneri. Poate cândva voi scoate şi eu vinăria mea la bursă, poate voi contribui şi eu la dezvoltarea bursei şi voi găsi şi eu un partener pentru finanţare", a declarat guvernatorul BNR în cadrul conferinţei "Finanţarea prin Bursă' organizată de BVB, Depozitarul Central în partneriat cu Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO