Burse - Fonduri mutuale

Hotelul Intercontinental renegociaza creditul de 12,4 mil. euro de la actionarul majoritar

Intercontinental renegociaza creditul de 12,4 mil. euro de la actionarul majoritar

La sfarsitul anului trecut, activele imobilizate ale companiei Intercontinental erau evaluate in bilant la 62 mil. euro, din care cea mai mare parte o reprezinta terenul si cladirea hotelului Intercontinental.

27.09.2009, 17:38 232

Compania hoteliera Intercontinental Bucuresti (RCHI), caredetine hotelul cu acelasi nume din centrul Capitalei, intentioneazasa renegocieze termenii creditului de 18,7 mil. franci elvetieni(12,4 mil. euro) contractat de la actionarul majoritar, firma RHICHolding din Elvetia.

Intercontinental vrea sa ceara o amanare a datelor derambursare, pentru a putea creste lichiditatile disponibile pentrucheltuielile curente si cauta alte surse de finantare pentru aputea plati creditul. Creditul este garantat cu activelesocietatii, respectiv hotelul Intercontinental si terenul de 6.200de metri patrati pe care este amplasat acesta.

Anul trecut, compania nu a platit nicio rata in contul acestuiimprumut, toate resursele financiare fiind angajate pentrulucrarile de modernizare a hotelului, potrivit raportuluianual.

Compania Intercontinental este controlata in proportie de 49% deRHIC Holding din Elevetia, ai carei actionari nu sunt cunoscuti.RHIC Holding este reprezentat in conducerea Intercontinental depresedintele Consiliului de Administratie, Thomas Albert Moser.

Omul de afaceri Dan Adamescu a intrat in urma cu un an inactionariatul Intercontinental, cumparand 15,7% din actiuni de lamai multi investitori printre care si fondul american Julius Baer(actual Artio Global). Adamescu si fiul sau Alexander Adamescu aucastigat la inceputul anului si doua locuri din cele cinci aleConsiliului de Administratie. Adamescu a incercat sa preia si LidoSA, care detine 11,9% din Intercontinental.

Familia Paunescu detine de asemenea un loc in CA, desi a vandutin 2007 participatia de 12,4% pe care o detinea in mod oficial. Pepiata au circulat insa zvonuri ca familia Paunescu s-ar afla si inspatele RHIC Holding.

Intercontinental a realizat in primul semestru o cifra deafaceri de 4,55 mil. euro si pierderi de 1,35 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels