Burse - Fonduri mutuale

Impact cauta 80 mil. euro pe piata de capital

31.05.2007, 18:52 16

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer&Contractor intentioneaza sa atraga intre 60 si 80 mil. euro de la actionari, prin intermediul unei majorari de capital, pentru a finanta achizitia unor terenuri si dezvoltarea unor proiecte imobiliare, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori.
Compania a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pentru data de 6 iunie pentru a supune dezbaterii propunerea de majorare a capitalului social.
Consiliul de Administratie al Impact a aprobat trei variante pentru majorarea capitalului, care vor fi discutate de catre actionari. Prima varianta prevede emiterea a 235 de milioane de actiuni noi la pretul de 0,85lei/actiune, a doua varianta este cu 212 milioane de actiuni la pretul de 1 leu/actiune, iar a treia propunere este majorarea cu 200 de milioane de actiuni noi la 1,2 lei/actiune. Pretul de emisiune cuprinde valoarea nominala a actiunilor, de 0,1 lei/actiune si o prima de emisiune care variaza intre 0,75 si 1,2 lei/actiune.
Actiunile Impact s-au tranzactionat ieri pe Bursa la pretul de 0,945 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de circa 290 mil. euro.
Actionarii Impact vor fi consultati si in legatura cu posibilitatea de a tranzactiona drepturile de preferinta sau de a scoate la vanzare prin oferta publica actiunile nesubscrise de catre actionari, pentru a da posibilitatea astfel unor investitori noi sa achizitioneze actiuni. Reprezentantii Impact au anuntat in urma cu circa o luna ca analizeaza intentia mai multor fonduri de investitii si grupuri financiare straine de a achizitiona pachete minoritare de actiuni in cadrul companiei.
Fondurile colectate in urma majorarii de capital urmeaza sa fie utilizate pentru achizitia unor terenuri si pentru finantarea unor proiecte imobiliare pe care compania urmeaza sa le demareze.
Impact a anuntat ca va achizitiona un teren de 38,5 hectare in zona Ghencea din Capitala, unde va dezvolta un proiect de locuinte, investitia fiind estimata la 600 mil. euro. Un alt proiect al companiei este dezvoltarea unui cartier rezidential cu circa 5.000 de locuinte in zona "Dealul Lomb" din Cluj-Napoca, care necesita o investitie de circa 300 mil. euro din partea Impact. Proiectul se va derula in parteneriat public-privat, in cadrul caruia Primaria Municipiului Cluj-Napoca pune la dispozitie un teren de circa 204 hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO