Burse - Fonduri mutuale

Impact ia 8,5 mil. euro de la Piraeus Bank

07.09.2006, 19:13 8

Actionarii companiei de dezvoltare imobiliara Impact au aprobat schimbarea bancii creditoare de la care compania a contractat un imprumut in valoare de 8,5 milioane de euro pentru finalizarea imobilului de birouri Construdava. Impact a contractat creditul de la Piraeus Bank, dupa ce initial compania selectase drept creditor Banca Comerciala Romana.
Creditul a fost contractat la inceputul acestui an, dupa ce fusese aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din octombrie 2005. Impact a mai imprumutat recent 13 milioane de euro de la Piraeus Bank pentru a finanta achizitia unui teren de 26 de hectare in zona de sud-vest a Capitalei, unde intentioneaza sa dezvolte un proiect imobiliar de 150 de milioane de euro.
Actionarii Impact au mai aprobat mutarea sediului companiei in cladirea de birouri Construdava, situata in comuna Voluntari din nordul Bucurestiului, si schimbarea denumirii companiei in Impact Developer&Contractor. De asemenea, actionarii Impact au hotarat fuziunea cu societatea Patagonia Invest, care detine mai multe terenuri in zona de nord a Bucurestiului.
Impact a incheiat in iunie un contract pentru vanzarea imobilului de birouri Construdava, cumparatorul fiind fondul de investitii britanic European Property Convergence Company, administrat de Charlemagne. Valoarea tranzactiei este de minimum 19 milioane de euro.
Impact a obtinut in primul semestru un profit net de 3,17 milioane de euro la o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro.
La Bursa, ultimul pret de tranzactionare al actiunilor Impact a fost de 0,48 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 136 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO