Burse - Fonduri mutuale

Impact isi va dubla capitalul

04.10.2007, 19:46 10

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor (IMP) va derula o majorare de capital cu actiuni gratuite in valoare de 85 mil. lei (25 mil. euro), dupa finalizarea majorarii de capital cu aporturi in numerar incheiata la finele lunii trecute, in valoare de 15 mil. lei (4,4 mil. euro), prin incorporarea in capitalul social a primelor de emisiune.
In urma acestei operatiuni, capitalul social al Impact se va ridica la 200 mil. lei (59 mil. euro), fata de 100 mil. lei (29,5 mil. euro) cat este in prezent. Majorarea se va realiza prin distribuirea a 74,12 actiuni gratuite la fiecare 100 de actiuni detinute de actionari la data de inregistrare, data propusa fiind de 27 noiembrie 2007. Operatiunea va fi supusa aprobarii Consiliului de Administratie al companiei, convocat pentru data de 5 noiembrie.
Impact a strans circa 46 mil. euro de la actionari prin intermediul majorarii de capital derulata luna trecuta, din 74 mil. euro cat isi propusese.
Actionarii principali ai companiei sunt Dan Ioan Popp, presedintele CA, care detine circa 27% din actiuni, Carmen Sandulescu, directorul economic, cu circa 10%, si fondul de investitii american Julius Baer International Equity Fund, cu circa 11%.
Actiunile Impact au inchis ultima sedinta de tranzactionare la pretul de 1,06 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 361 mil. euro, luand in calcul si majorarea de capital incheiata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO