Burse - Fonduri mutuale

Impact sacrifica profitul ca sa-si creasca afacerile

30.04.2009, 19:30 15

Dezvoltatorul Imobiliar Impact Bucuresti (IMP) si-a bugetat pentru anul acesta afaceri de 102,7 mil. lei, in scadere cu 32% fata de anul trecut, iar in 2009 mizeaza pe cresterea cotei de piata in Bucuresti la 11%, in defavoarea profitabilitatii, se arata in raportul remis ieri BVB.

Compania a inregistrat in 2008 un profit brut de 10,2 mil. lei, in timp ce afacerile Impact s-au ridicat la 151,5 mil. lei. Pentru acest an profitul companiei este estimat sa scada cu 60%, pana la 4,1 mil. lei.
Intregul profit inregistrat anul trecut urmeaza sa fie reinvestit astfel incat compania sa asigure resursele necesare pentru sustinera vanzarilor. In acest sens, reprezentantii companiei iau in calcul in acest an semnarea unui numar total de 225 de contracte, dintre care aproximativ 35% se vor realiza in sistem de inchiriere cu optiune de cumparare.
In ceea ce priveste strategia pe acest an, conducerea companiei isi propune consolidarea pozitiei pe piata din Capitala, prin cresterea cotei de piata, calculata ca procent din unitatile predate, de la 9,5% cat este in prezent, pana la 11% la sfarsitul lui 2009.
"Piata imobiliara este foarte fragmentata in acest moment. La nivelul Bucurestiului cele mai mari cote de piata sunt de aproximativ 7%-8%, dupa indicatorul de unitati predate per dezvoltator. Avand in vedere ca nivelul competitivitatii s-a redus in ultima perioada, este cel mai bun moment sa tintim cresterea cotei de piata. Politica de crestere a cotei de piata se va duce chiar cu pretul amanarii profiturilor pana in momentul relansarii creditelor", a declarat Carmen Sandulescu, directorul financiar al Impact.
Pe fondul blocajului pe piata de credite, compania estimeaza pierderi financiare de 23,7 mil. lei anul acesta, in crestere cu 50% fata de cele inregistrate in 2008, in timp ce rezultatul din exploatare este asteptat sa creasca cu 7% fata de anul trecut, la 27,8 mil. lei.
Titlurile Impact se tranzactionau inainte de AGA la o cotatie de 0,369 lei/titlu, in crestere cu 17% fata de inceputul anului, la acest nivel capitalizarea companiei ridicandu-se la 73,8 mil. lei (17,4 mil. euro).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO