Burse - Fonduri mutuale

Impact se imprumuta cu 13 mil. euro pentru Zenit

23.03.2007, 19:44 22

Actionarii dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Constructor (IMP) vor discuta in Adunarea Generala de la sfarsitul lunii aprilie contractarea unui credit ipotecar in valoare de 13 milioane de euro de la Banca Comerciala Romana (BCR), potrivit comunicatului emis de reprezentantii companiei.
Fondurile atrase ar urma sa fie utilizate pentru realizarea ansamblului Zenit din Constanta. Decizia de finantare prin credit a proiectului a fost luata la inceputul acestei luni.
Dezvoltatorul vrea sa construiasca in cadrul proiectului Zenit un ansamblu rezidential in Constanta, care va cuprinde 653 de unitati locative, dintre care 125 de vile Junior, Prestige, Freedom si 528 de apartamente.
Noul proiect vine ca raspuns al cererii in crestere de pe piata imobiliara din Constanta, potrivit reprezentantilor companiei. Demararea lucrarilor la Zenit s-a realizat in toamna anului trecut, iar constructia efectiva a locuintelor ar putea avea loc in vara acestui an, urmand ca finalizarea ansamblului sa aiba loc anul viitor.
In aceeasi adunare, actionarii vor discuta propunerea de repartizare a profitului pe anul trecut in contul de rezerve. Anul trecut, Impact a hotarat acelasi lucru, pentru ca mai apoi sa distribuie actiuni gratuite actionarilor din rezervele constituite.
Anul trecut, Impact a acordat cate o actiune gratuita la fiecare 3,9 actiuni detinute anterior si nu a distribuit dividende.
Conducerea companiei a anuntat recent ca va cauta sa se finanteze de pe piata de capital pentru proiectul rezidential de la Cluj, dezvoltat in parteneriat cu autoritatile locale, investitie estimata la peste 300 milioane de euro.
Impact a obtinut anul trecut un profit de 18,7 milioane de lei (5,3 milioane de euro), in crestere cu 74,7% comparativ cu 2005, potrivit rezultatelor preliminare elaborate conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS).
Afacerile dezvoltatorului au scazut in aceeasi perioada cu 9,3%, pana la 115,8 milioane de lei (32,9 milioane de euro).
Actiunile Impact Bucuresti au castigat ieri 1,3%, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la un pret de 0,77 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei ajunge la 230 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO