Burse - Fonduri mutuale

Impact vrea sa se intoarca in timp: reduce de zece ori numarul de actiuni ca sa ajunga la pretul de la inceputul anului

09.10.2008, 18:58 9

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a convocat o Adunare Generala a Actionarilor, pe data de 10 noiembrie, pentru a discuta consolidarea valorii nominale a actiunilor de la 0,1 lei la 1 leu, concomitent cu reducerea numarului de actiuni de la 2 miliarde la 200 de milioane. In urma acestei operatiuni, capitalul social al Impact ar ramane nemodificat.

Actiunile Impact au scazut cu aproape 90% de la inceputul anului, tranzactionandu-se joi la pretul de 0,0531 lei/actiune. O reducere de zece ori a numarului de actiuni ar urca, teoretic, pretul actiunilor Impact la 0,53 lei/actiune, nivel similar celui de la sfarsitul anului trecut, cand titlurile au inchis la 0,5 lei/actiune.

Capitalizarea companiei este in prezent de 27,7 mil. euro, fata de circa 300 mil. euro in urma cu un an.

Impact este a doua companie de pe Bursa care apeleaza in acest an la consolidarea valorii nominale, pentru a creste pretul actiunilor, dupa Banca Transilvania, care are in derulare o operatiune similara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO