Burse - Fonduri mutuale

Inca o amanare. Administratorul Proprietatea va fi desemnat in iulie

07.04.2009, 15:53 23

Fondul Proprietatea va avea un administrator desemnat pana in luna iulie, termen la care expira cele opt oferte initiale depuse de firmele internationale de asset management, potrivit estimarilor Comisiei de Selectie.

Procedura de selectie a administratorului va fi reluata incepand de astazi, 8 aprilie, dupa aproape o luna de pauza in care reprezentantii Comisiei de Selectie au asteptat o pozitie din partea Guvernului privind modul de continuare a procedurii. Incepand de astazi si pana pe 15 aprilie, Comisia va analiza ofertele initiale depuse de sapte mari firme internationale de asset management si de un consortiu format din Credit Suisse si OTP.
"Anuntul privind prima lista scurta, care va cuprinde intre trei si cinci candidati care se vor califica in faza a doua de selectie, va fi facut public pe 16 aprilie", a spus Enache Jiru, presedintele Comisiei de Selectie.
Cele opt oferte initiale depuse sunt valabile pana la in luna iulie si vor fi evaluate de Comisie in functie de propunerile de onorariu si de cele privind realizarea politicii investitionale, de performantele anterioare si de experienta relevanta in Romania. Estimata initial la 45 de zile lucratoare, prima etapa de selectie nu s-a incheiat nici pana in prezent. Orice intarziere intervenita in calendarul de selectie a administratorului se transfera asupra calendarului de listare, pentru ca listarea Fondului se va face numai dupa alegerea unui administrator.
"Principalul obiectiv al Comisiei este de a se incadra cu alegerea administratorului pana in termenul de valabilitate a ofertelor", a continuat Jiru. Intarzierile in procedura de selectie au fost cauzate si de intentiile statului de a modifica structura de guvernanta corporatista a Fondului prin crearea de parghii suplimentare de control a administratorului. Potrivit Comisiei, "in cazul in care, in lumina concluziilor autoritatilor cu competente in domeniu, va fi imposibil ca modificarile de guvernanta corporatista avute in vedere sa poata fi transpuse in proiectul de act constitutiv al Fondului pana la finalizarea procedurii de selectie, acestea vor fi implementate ulterior, urmand ca ofertantii sa fie informati in mod corespunzator".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO