Burse - Fonduri mutuale

Incepe numaratoarea inversa pentru Transgaz

15.11.2007, 18:31 20

Transgaz isi va vinde actiunile la un pret de 191,92 lei/actiune, oferta publica pentru listarea pe Bursa urmand sa se desfasoare in perioada 26 noiembrie - 7 decembrie.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat ieri prospectul final al ofertei, la o saptamana dupa ce compania il trimisese spre avizare.
Pretul de vanzare evalueaza intreaga oferta la 65,7 milioane de euro. Oferta Transgaz este cea mai mare vanzare de actiuni realizata de o companie romaneasca pentru listarea pe Bursa, fiind in acelasi timp si singura listare de la inceputul acestui an.
Transgaz va vinde pe Bursa peste 1,17 milioane de actiuni, reprezentand 10% din capital. Actiunile vor fi oferite spre subscriere in doua transe: 60% din numarul total de actiuni vor fi alocate investitorilor cu subscrieri de peste 500.000 de lei, iar restul va merge in transa subscrierilor mici, ce va include subscrierile cuprinse intre 2.000 si 500.000 de lei.
Actiunile vor putea fi subscrise la sediile Raiffeisen Capital&Investment, intermediarul ofertei, dar si la Raiffeisen Bank si Intercapital Invest, care fac parte din grupul de distributie.
Alocarea actiunilor se va realiza pro-rata, proportional cu numarul de actiuni subscrise de fiecare investitor.
Brokerii si analistii de pe piata se asteapta ca oferta sa fie puternic suprasubscrisa pe fondul asteptarilor pe care le au investitorii intr-o repetare a scenariului de la oferta Transelectrica din vara anului trecut.
Actiunile Transelectrica au avut o crestere spectaculoasa dupa listare, iar brokerii spun ca investitorii mizeaza pe acelasi lucru si in cazul Transgaz, avand in vedere asemanarile dintre cele doua companii.
Oferta Transgaz este asteptata si ca o salvare a Bursei pe sfarsitul de an, brokerii mizand ca aceasta va readuce investitorii straini pe piata. Bursa a avut o scadere drastica in ultimele luni, ieri piata incheind pe crestere dupa aproape o saptamana in care a fost numai pe minus.
Analistii cred insa ca aceasta a fost doar o revenire dupa pierderile recente si spun ca se asteapta cel mult la o "asezare" a pietei in perioada imediat urmatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO