Burse - Fonduri mutuale

Început de an excepţional. Se supraîncălzesc bursele?

 Început de an excepţional. Se supraîncălzesc bursele?

Autor: Dan Grigore Ivan

09.01.2017, 00:07 1908

Toate pieţele de capital ale lumii par înconjurate de optimism după ce în prima săptămână a anului marii indici bursieri afişează aprecieri semnificative, în ciuda faptului că anul 2017 se anunţă unul plin de incertitudini şi evenimente politice marcante.

Astfel, până acum pare să se continue trendul început din luna noiembrie a anului trecut, când investitorii s-au lăsat seduşi de promisiunile şi proiecţiile privind valuri de dere­gle­men­tare şi taxele mai mici din Statele Unite ale Americii, iar une­le sectoare au afişat creşteri şi de 20% în ultimele două luni.

Piaţa de capital de la Bucureşti pare de asemenea sub imperiul entuziasmului care a acaparat toate bursele lumii. Indicele BET, referinţa bursei locale, trece prin cel mai bun început de an din ultima perioadă după ce aprecierea bursei bucureştene este de 1,89% la capătul primei săptămâni de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO