Burse - Fonduri mutuale

ING a sarit pragul la doua SIF-uri

08.05.2007, 18:38 23

Patru subsidiare ale grupului financiar olandez ING detin impreuna participatii de 1,39% din actiunile SIF Moldova (SIF2) si 1,24% din capitalul social al SIF Banat-Crisana (SIF1), potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
ING Bank detine cate 1% din capitalul social al celor doua SIF-uri, celelate trei subsidiare ale grupului, respectiv fondurile de investitii ING Investments si Directed Services, din SUA, si ING Asigurari de Viata Romania detinand pachete mai mici de actiuni. Cele trei subsidiare au transmis declaratii conform carora nu actioeaza in mod concertat cu ING Bank, fiind entitati separate in cadrul grupului.
La finele lunii martie, ING raportase detineri de 1,1% la cele doua SIF-uri.
Compania de asigurari ING Asigurari de Viata are detineri de 0,27% din SIF Moldova si 0,13% din SIF Banat-Crisana, prin intermediul programului de investitii unit-linked.
ING Investments controleaza 0,09% din SIF Moldova si, respectiv, 0,08% din SIF Banat-Crisana, iar ING Directed Services are participatii de 0,03% la ambele societati de investitii.
Fiecare dintre societati isi desfasoara activitatea pe pietele financiare independent de celelalte si nu actioneaza in mod concertat, se arata in raportarea transmisa catre BVB.
Parlamentul a aprobat, in luna aprilie a anului trecut, un amendament la actul normativ care reglementeaza pragul de detinere la capitalul SIF, stabilind ca orice persoana va putea detine, singura sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, actiuni emise de catre SIF in limita a maximum 1% din capitalul social.
Amendamentul aprobat de Parlament stabileste ca investitorii sunt obligati sa vanda actiunile ce trec de 1% in termen de trei luni de la momentul depasirii limitei.
Printre investitorii institutionali care au mai raportat depasirea pragului la SIF-uri se numara Danske Bank, Deutsche Bank, Julius Baer, Banca Transilvania si firma Ampelus Holding, inregistrata in Cipru, la care se adauga omul de afaceri Catalin Chelu din Galati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO