Burse - Fonduri mutuale

ING aduce 21 de fonduri de investitii internationale

30.12.2008, 00:00 241

ING Investment Management, divizia de asset management a grupului olandez ING cu sediul in Luxemburg, a inregistrat un pachet de 21 de fonduri de investitii internationale la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in vederea inceperii distributiei pe piata romaneasca, potrivit buletinului saptamanal emis de Comisie.

Cele 21 de fonduri de investitii fac parte din trei societati de investitii cu capital variabil (SICAV), respectiv ING International, ING (L) Renta Fund si ING (L) Invest. Din pachetul de 21 de produse inregistrate fac parte si sub-fondul de actiuni ING Romanian International Equity si fondul de obligatiuni ING Romanian International Bond cu expunere pe piata locala.

Fondurile de investitii internationale vor fi distribuite prin intermediul unitatilor ING Bank.

Grupul olandez ING este prezent pe piata locala cu propria divizie de asset management-ING Asset Management- care se va ocupa de administrarea fondurilor de investitii cu expunere pe piata romaneasca.

In primele 11 luni ale anului 2008, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat 52 de fonduri de investitii internationale in vederea inceperii distributiei pe piata locala. Fondurile de investitii internationale sunt administrate de diviziile luxemburgheze de asset management sau de cele din tara de origine al marilor grupuri financiare, precum Alpha, EFG, Erste sau OTP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO