Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au speculat puternic la Sibex creşterea indicelui american Dow Jones

Autor: Adrian Ionut Cojocar

04.10.2010, 23:51 32

Numărul de contracte futures cu activ suport pe indiceleamerican Dow Jones tranzacţionate în luna septembrie la Bursa dinSibiu (Sibex) a crescut cu 86% faţă de luna anterioară, la peste48.000 de contracte, iar rulajul pe acest tip de contracte s-adublat în aceeaşi perioadă, ajungând la 156 mil. dolari.

Pentru că investitorii derulează tranzacţii în marjă pe contracteleDow Jones, sumele reale pe care speculatorii le rulează într-o lunăsunt de circa 20 ori mai mici, adică de 7,8 mil. dolari (5,7 mil.euro). Suma este una consistentă având în vedere că noile contracteau fost introduse abia la începutul acestui an, ajungând în acestmoment pe locul secund în topul preferinţelor speculatorilor de laSibex, după cele pe indicele SIF Oltenia (DESIF5).

"Lichiditatea a crescut în luna septembrie pe aceste contractepentru că s-a apreciat şi indicele, a fost şi perioada de scadenţă.Contractele pe Dow Jones au fost mai interesante decât piaţa localăcare în acest moment pare amorţită", spune Darius Cipariu,directorul general adjunct al Sibex. Indicele Dow Jones, careurmăreşte cele mai importante 30 de companii americane, a câştigat7,7% luna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO