Burse - Fonduri mutuale

Investitorii nu l-au ascultat pe Vladescu

29.01.2007, 19:03 15

Majoritatea investitorilor de la Bursa de Valori au platit impozitul pe castigurile de anul trecut calculat la valoarea castigului net (prin deducerea pierderilor), reiese dintr-un sondaj de pe site-ul societatii de consultanta KTD Invest. 57% din cei peste 220 de investitori care au raspuns la sondaj pana ieri au declarat ca au platit impozitul la castigul net, in comparatie cu cei 8% care au platit impozitul la castigul brut (fara a deduce pierderile). Ceilalti 35% au spus ca nu si-au depus declaratia 226 privind castigurile.
Modalitatea de declarare a impozitului a facut obiectul unei puternice controverse saptamana trecuta, cand Bursa a suspendat activitatea timp de o ora in semn de protest, dupa ce reprezentantii ANAF si ai Ministerului de Finante au declarat ca impozitul pe castigurile de pe piata de capital trebuie platite la castigul brut, investitorii urmand sa recupereze de la stat sumele platite in plus. Brokerii si investitorii spuneau insa ca modul in care Finantele au ales sa aplice impozitul contravine Codului Fiscal.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat joi seara, in ultima zi de declarare a impozitelor, ca investitorii de la Bursa sunt printre cei mai avantajati de legislatia fiscala si trebuie sa plateasca impozitul la castigul brut. Declaratia lui Vladescu a venit dupa ce brokerii s-au plans mai multe saptamani ca Finantele nu le-au raspus la nelamuririle privind modul de plata al impozitelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO