Burse - Fonduri mutuale

Investitorii Transgaz, ultimii care beneficiază în 2019 de dividende plătite de companiile de stat: Pe 16 iulie, compania va livra dividende cu 6% randament

Investitorii Transgaz, ultimii care beneficiază în 2019...

Autor: Tibi Oprea

01.07.2019, 00:05 871

Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale, va începe pe 16 iulie 2019 plata dividendelor aferente rezultatului pe 2018, fiind astfel ultima mare compania de stat care îşi remunerează în acest an investitorii cu o cotă din profit.

Acest lucru după ce Ministerul Economiei şi consiliul de administraţie al companiei nu s-au înţeles cu privire la valoarea dividendului, existând o adunare generală a acţionarilor întrunită special pentru a vota pe acest subiect.

Surprinzător, chiar dacă statul propuse în primăvara un dividend, la AGA din iunie a refuzat această propunere şi a acceptat-o pe cea a companiei. Transgaz va plăti dividende de 255 milioane de lei pentru acţionarii înregistraţi la data de înregistrare 25 iunie 2019. La un dividend brut de 21,66 lei pe acţiune, randamentul acestuia este de 6,1%, calculat la preţurile curente de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO