Burse - Fonduri mutuale

Ionut Popescu a cumparat actiuni ale BVB de 67.500 de euro

Ionut Popescu a cumparat actiuni ale BVB de 67.500 de euro

Ionut Popescu, consilierul primului-ministru Emil Boc

15.09.2009, 00:00 150

Ionut Popescu, consilierul primului-ministru Emil Boc, acumparat 9.614 actiuni ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB), lapretul de 30 de lei/actiune, in cadrul ofertei de vanzare derulatade firma de brokeraj WBS Romania. Valoarea investitiei se ridica la288.420 de lei (67.500 de euro).

SIF Moldova (SIF2) a cumparat un pachet similar de actiuni incadrul aceleiasi oferte.

"Mi se pare ca e un pret bun si BVB se va lista in cele dinurma", si-a motivat Ionut Popescu decizia de a investi in actiunilecompaniei care opereaza piata de capital de la Bucuresti.

Popescu, fost ministru de finante, este unul dintre cei maicunoscuti investitori de pe Bursa. El detinea in iunie 2008 unportofoliu de actiuni pe Bursa in valoare de circa 730.000 de euro,conform declaratiei de avere de atunci si un pachet de 0,0943% dinactiunile Fondului Proprietatea. Intre timp, el si-a vandut cea maimare parte a actiunilor din portofoliu, iar in martie 2009, cand apreluat functia de consilier al primului-ministru, el isi evaluaportofoliul de pe Bursa la 36.000 de euro. De asemenea, el si-aredus participatia la Fondul Proprietatea la 0,0465%.

"Pe Bursa mai am asa niste resturi. Mizez pe faptul ca BVB siFondul Proprietatea se vor lista si le va creste atat lichiditatea,cat si pretul", a precizat Popescu.

SIF Moldova a cumparat de asemenea un pachet de actiunireprezentand 0,125% din actiunile BVB, fiind prima dintre SIF-uricare intra in actionariatul Bursei. Printre investitorii care aumai cumparat actiuni de la WBS se mai numara firma de brokerajEstinvest din Focsani si proprietarul acesteia, Vasile Epure, careau luat fiecare cate 97 de actiuni.

Printre numele cunoscute care au cumparat in ultimele luniactiuni ale Bursei se numara presedintele BVB, Stere Farmache, sisolistul trupei Vama, Tudor Chirila, care a cumparat actiuni lapretul de 25 de lei si le-a scos ulterior la vanzare la 31 delei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO