Burse - Fonduri mutuale

Julius Baer si-a redus participatia la Biofarm sub 5%

19.10.2008, 19:50 30

Cel mai important fond de investitii strain de pe piata, Julius Baer, si-a diminuat participatia in cadrul producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO) sub pragul de 5%, nivel peste care Bursa prevede obligativitatea raportarii tranzactiilor derulate de respectivul actionar.

Anterior, Julius Baer detinea o participatie de 5,12% din actiunile Biofarm, dupa ce in urma unor achizitii de la inceputul acestui an a devenit actionar semnificativ la producatorul de medicamente.
Tranzactiile derulate de Julius Baer cu aceste actiuni, desi nesemnificative ca valoare, vin in contextul in care fondul a preferat pana in prezent sa adopte o pozitie de asteptare pe fondul corectiilor puternice ale Bursei din ultimul an.
Totodata, fondul detine active semnificative in actiuni romanesti, care pot influenta evolutia pietei.
La sfarsitul lunii iulie, desi expunerea principalului fond detinut de Julius Baer pe Bursa, Julius Baer International Equity Fund, era de numai 1,1%, valoarea portofoliului de titluri detinute de fondurile grupului american in actiuni romanesti se ridica la 308 milioane de lei (84,4 milioane de euro). Fondul de investitii a intrat mai puternic in actionariatul Biofarm la finele anului 2006, cand a ajuns sa detina 5,33% din companie.
Vanzarile de actiuni Biofarm derulate recent de Julius Baer vin dupa ce titlurile producatorului de medicamente au inregistrat in acest an una dintre cele mai mari corectii de pe Bursa, cu o depreciere de 81,6% de la finele anului trecut.
Printre cumparatorii acestor actiuni s-au numarat in ultimele sedinte Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana (SIF1), unul dintre actionarii semnificativi ai companiei, care a cumparat marti 300.000 de titluri Biofarm in schimbul sumei de 42.300 de lei (circa 11.400 de euro) si Adrian Ceuca, directorul general adjunct al Broker Cluj, cu un pachet de 20.000 de actiuni achizitionate la un pret de 0,113 lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO