Burse - Fonduri mutuale

Julius Baer si Morgan Stanley, in actionariatul Concefa

24.10.2007, 18:24 17

"Printre cumparatorii de astazi (n.r. - ieri) sunt fonduri de investitii care au achizitionat actiuni Concefa si luna trecuta. In actionariat au intrat cinci fonduri straine de anvergura printre care Julius Baer, Morgan Stanlay si East Capital", a declarat pentru ZF Horatiu Cercel.
El a vandut ieri un pachet de peste 6% din actiunile Concefa, pe care a incasat circa 3,3 mil. euro (11 mil. lei). Dupa aceasta tranzactie, omul de afaceri sibian mai detine circa 64% din actiunile companiei.
"Vanzarile de astazi se vor duce exclusiv in majorarea de capital viitoare de la Concefa. Maine va avea loc adunarea in care urmeaza sa se decida cu cat va fi majorat capitalul companiei", a precizat Cercel.
Concefa a contractat recent o lucrare de constructii importanta in Poiana Brasov despre care Cercel nu a dorit sa dea mai multe detalii.
Compania de constructii vrea sa atraga fonduri de pe Bursa pentru finantarea lucrarilor contractate recent si a celor pe care compania le are in derulare, respectiv in vederea retehnologizarii.
Concefa a achizitionat de curand trei statii de betoniere.
Luna trecuta, Horatiu Cercel a vandut circa 4,6% din capitalul majorat al Concefa, pe care a incasat 3,3 mil. euro (11 mil. lei), el declarand ca banii au ca destinatie noua majorare de la Concefa, cea in desfasurare de la compania Constructii Feroviare Timisoara (CFES) si o noua achizitie. Ieri s-au transferat in piata actiuni reprezentand circa 6,9% din capitalul Concefa, valoarea acestora ridicandu-se la aproape 4 mil. euro (13,4 mil. lei).
Potrivit lui Cercel, omul de afaceri controleaza impreuna cu Concefa circa 30% din capitalul Constructii Feroviare Timisoara si ar putea prelua pachetul de control dupa incheierea operatiunii de majorare.
Julius Baer si EastCapital sunt doua dintre cele mai mari fonduri care activeaza pe piata romaneasca, cu investitii pe Bursa de peste 400 mil. euro.
Morgan Stanley a intrat de curand pe piata din Romania, dupa ce a achizitionat in luna mai un pachet de circa 6% din actiunile companiei imobiliare Imotrust din Arad (ARCV).
Concefa a obtinut dupa primele sase luni un profit net de 0,5 mil. euro (1,7 mil. lei), de peste cinci ori mai ridicat decat cel realizat in perioada similara din 2006, pe fondul majorarii afacerilor de aproape doua ori, la 9,2 mil. euro (30,5 mil. lei).
Titlurile Concefa Sibiu au pierdut circa 25% de la jumatatea lunii trecute si ca urmare a intrarii in portofoliul actionarilor a titlurilor subscrise prin majorarea de capital care a fost inregistrata luna aceasta.
Titlurile Concefa Sibiu au castigat ieri 5%, ultima tranzactie cu aceste actiuni perfectandu-se la un pret de 4,2 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei ajunge la 59 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO