Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
22.09.2013, 20:07 187

Acţiunea zilei de vineri

Acţiunile Banca Carpatica au înregistrat vineri cea mai mare creştere de pe bursă dintre acţiunile mai lichide, de 6,2%, şi au atins maximul din ultimii doi ani. Evoluţia a venit pe fondul celui de-al treilea rulaj din piaţă prin care s-au transferat peste 11 milioane de titluri Banca Carpatica, în valoare de 687.000 de lei.

Titlurile Băncii Carpatica se numără printre performerele anului, cu un avans de 62,5% de la începutul lui 2013 pe fondul rezultatelor în creştere şi deciziilor băncilor centrale de relaxare monetară.

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Fondului Proprietatea (FP), după ce oferta Nuclearelectrica s-a încheiat cu succes, fondul deţinând în prezent 9,7% din acţiunile producătorului de energie nucleară.

  • Acţiunile Prospecţiuni Bucureşti (PRSN) după ce acţionarii au hotărât înfiinţarea unei subsidiare în Singapore, ţara cu cei mai mulţi milionari în dolari la mia de locuitori.

  • Acţiunile Biofarm Bucureşti (BIO), unde SIF Oltenia a cumpărat şi joi circa 24.500 de acţiuni la un preţ de 0,27 lei/unitate. Titlurile au închis săptămâna în stagnare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO