Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă 24 apr. 2014

Jurnal de bursă 24 apr. 2014
24.04.2014, 00:01 145

Acţiunea zilei de ieri

Titlurile producătorului de profiluri şi ţevi din PVC Teraplast Bistriţa (TRP) au urcat ieri pe bursă cu 6,4% şi au atins un preţ de 0,2 lei/acţiune, revenind spre maximele atinse la începutul anului. Avansul a survenit pe fondul unui rulaj de 175.000 de lei. Teraplast şi-a bugetat pentru acest an o majorare a vânzărilor cu circa 15,8%, la 262,3 mil. lei (58,4 mil. euro), care ar fi cele mai mari din istoria companiei. Conducerea Teraplast şi-a propus de asemenea să obţină un profit net de 7,7 mil. lei, cu 48% mai ridicat faţă de cel realizat anul trecut, care s-a cifrat la 4,7 mil. lei.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Artego Târgu-Jiu (ARTE), care urmează să se corecteze astăzi cu valoarea dividendelor acordate de companie în acest an după trecerea perioadei în care acţionarii aveau dreptul să încaseze dividend.

  • Acţiunile Bursei de Valori (BVB) în contextul adunării generale care are loc astăzi în vederea selectării softului pentru Depozitarul Central. Acţiunile BVB au urcat ieri cu 0,3% pe bursă.

  • Titlurile Antbiotice Iaşi (ATB) şi Aerostar Bacău (ARS), unde astăzi acţionarii urmează să aprobe dividendele distribuite din profitul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels