Burse - Fonduri mutuale

KBC mai castiga o lupta in razboiul cu CA IB

KBC mai castiga o lupta in razboiul cu CA IB

Click pentru imaginea marita

03.09.2007, 17:17 18

KBC Securities (fosta Swiss Capital) si-a consolidat prima pozitie in topul brokerilor, dupa ce luna trecuta a dominat clasamentul, cu un rulaj de 120 de milioane de euro, cu circa 67% mai mare fata de brokerul de pe locul doi, societatea CA IB Securities.
KBC a avut in august o cota de piata de peste 12%, in timp ce CA IB a detinut 7,2% din rulajul total. CA IB a reusit totusi sa urce puternic fata de luna iulie, cand ocupat locul al saselea. Cele doua societati de brokeraj se afla pe primele locuri in topul cumulat pe primele opt luni.
Primele locuri in topul brokerilor au apartinut si in august brokerilor care lucreaza mai ales cu investitori institutionali. August a fost o luna in care per ansamblu Bursa a stagnat la nivelul indicilor BET si BET-C, cu o usoara scadere pe BET-FI, indicele care urmareste evolutia SIF-urilor.
Potrivit unor surse din piata, atat KBC, cat si CA IB au fost predominant pe vanzare luna trecuta, pe fondul tendintei care s-a remarcat la nivelul pietelor internationale de actiuni. Aceleasi surse au mai spus totusi ca vanzarile nu au fost semnificative Locul trei in topul brokerilor de la Bursa s-a aflat societatea ING Bank - sucursala Bucuresti, care in acest an nu a mai reusit sa intre in lupta pentru primul loc, dupa ce in anii anteriori dominase varful clasamentului. Brokerii de la ING au avut o cota de piata de 6,66%.
Dintre societatile noi pe piata, cel mai bine se pozitioneaza STK Trading si banca de investitii ceha Wood & Co. STK Tranding a reusit sa se mentina intre primii 20 de brokeri de pe piata, urcand un loc fata de luna iulie pana pe pozitia a 15-a. STK a inceput sa tranzactioneze de la finalul lunii martie si a fost ajutata in urcarea in top in special de tranzactiile realizate pentru fondul de investitii STK Emergent. Banca de investitii Wood a inceput sa tranzactioneze pe Bursa in a doua parte a lunii iulie, iar in august a urcat pana pe locul 40 in clasament, cu un rulaj de 4,6 milioane de euro.
La bursa de derivate de la Sibiu, prima pozitie in top a continuat sa fie detinuta de Broker Cluj, care in august a intermediat 86.309 contracte. Locurile doi si trei au fost ocupate de Vanguard si Eastern Securities, cu circa 63.000 de contracte si, respectiv, 41.207 contracte.
Broker Cluj este totodata societatea de brokeraj axata in special pe retail care este pozitionata cel mai bine in topul brokerilor pe Bursa din Bucuresti, unde a ocupat in august locul al 5-lea, cu tranzactii de 59,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO