Burse - Fonduri mutuale

KD Investments lanseaza primul fond de fonduri

02.11.2006, 19:12 18

KD Investments - Slovenia va lansa KD Multifond, un fond de fonduri, instrument financiar aparut in premiera pe piata financiara romaneasca. CNVM a autorizat fondul la sfarsitul saptamanii trecute.
Fondurile de fonduri investesc preponderent in titlurile altor fonduri de investitii, permitand investitorilor o diversificare facila a portofoliului. Reprezentantii KD Investments se asteapta ca fondul sa devina operational in termen de o luna de acum inainte, iar activitatea acestuia va fi orientata catre fondurile de actiuni si fondurile diversificate.
"Fondul va investi pentru inceput in fonduri de actiuni si fonduri diversificate, in general fonduri cu un randament ridicat. Cu timpul, speram sa includem in portofoliu si alte fonduri detinute de grupul KD Investments, fonduri din Luxemburg si Slovenia", spune Cosmin Paunescu, directorul general al SAI KD Investments Romania.
Desi o noutate pe piata financiara autohtona, in strainatate fondurile care investesc in unitatile altor fonduri mutuale sunt un lucru obisnuit. Avantajul este ca acest tip de fonduri asigura o diversificare mai mare decat fondurile obisnuite. Dezavantajul este ca investitorul va trebui sa plateasca doua comisioane, unul catre fondul de fonduri, iar altul catre fondul ale carui unitati au fost cumparate. "Vrem sa diminuam comisionul total prin perceperea unui comision propriu cat mai scazut, scazand astfel costurile investitorului. Sunt sigur ca dupa cateva luni de la nasterea fondului raportul cost-randament va fi unul favorabil celor care investesc".
KD Investments mai are in administrare fondul de actiuni KD Maximus. Fodul de actiuni avea la sfarsitul saptamanii trecute un randament pe 2006 de circa 13%, in timp ce cota de piata la 30 septembrie era de 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO