Burse - Fonduri mutuale

Lehman Brothers a cumparat 3% din Impact

21.09.2007, 18:15 13

Lehman Brothers Real Estate Partners (LBREP), divizia de investitii imobiliare a bancii de investitii americane Lehman Brothers, a cumparat un pachet de 3,08% din actiunile companiei de dezvoltare imobiliara Impact (IMP) de la presedintele companiei, Dan Ioan Popp, in cadrul unei tranzactii de 9,62 mil. euro derulata pe Bursa de Valori.
Popp a vandut ieri pe Bursa un pachet de peste 5% din actiunile Impact pentru care a incasat circa 16 mil. euro. Pe langa pachetul de 3,08% vandut catre Lehman Brothers, Popp a mai vandut peste 2% din Impact in piata, cumparatorul nefiind cunoscut. In urma acestor vanzari, Popp mai detine circa 25% din companie. "Am vandut aproximativ 5% din companie", a declarat Popp pentru ZF, precizand ca au fost doi cumparatori importanti. Directorul economic al Impact, Carmen Sandulescu, a vandut de asemenea circa 1% din companie pentru 3,14 mil. euro.
Tranzactiile s-au realizat la preturi de 1,05 si 1,06 lei/actiune, evaluand compania la circa 316 mil. euro. In ultima saptamana, titlurile Impact au oscilat in jurul nivelului de 1,05 lei, care este si pretul de subscriere in cadrul majorarii de capital. Impact dispune de 680 de hectare de teren pentru proiectele viitoare In diferite regiuni din Romania. O evaluare realizata de firma de consultanta Osprey Partners la inceputul lui iunie indica o valoare pentru Impact intre 511 si 584 mil. euro.
Lehman Brohers Real Estate Partners are investitii de peste 5 mld. dolari in America de Nord, Europa si Asia.
Lehman Brothers a mai cumparat in luna august 5% din dezvoltatorul imobiliar Adama, care deruleaza proiecte imobiliare de peste 1 miliard de euro in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO