Burse - Fonduri mutuale

Lulache: Listarea FP este posibila in 2009

24.03.2009, 19:08 24

Dana Lulache, directorul general al Fondului Proprietatea, a declarat ca in ciuda amanarilor care au intervenit in procesul de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, listarea Fondului este posibila anul acesta. De asemenea, ea a solicitat in mod explicit numirea unui administrator.

Alegerea administratorului Fondului Proprietatea a fost suspendata pana cand Guvernul va comunica o decizie privind modul de continuare a procedurii de selectie.
Enache Jiru, presedintele Comisiei de Selectie, a declarat pentru ZF ca nu va fi respectat calendarul facut public in luna decembrie 2008 in care era specificat ca administratorul desemnat va intra efectiv in atributii in aprilie-mai 2009. Astfel o intarziere a procesului de selectie a administratorului duce implicit la o intarziere a momentului listarii.
Daniela Lulache a mai declarat ca Ministerul Finantelor Publice va lua in scurt timp o decizie privind capitalul social subscris, dar nevarsat la FP. Ea a explicat ca in cazul anularii actiunilor pentru care nu s-au platit sumele corespunzatoare, Guvernul va emite o ordonanta de urgenta, iar in varianta completarii sumelor pentru actiunile subscrise se va aproba o hotarare de guvern.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO