Burse - Fonduri mutuale

Magazinul Cocor se inchide 9 luni pentru modernizari

21.01.2008, 18:11 31

Conducerea societatii Cocor Bucuresti (COCR), care administreaza centrul comercial cu acelasi nume din Capitala, a decis inchiderea magazinului Cocor pentru 9 luni incepand cu trimestrul al doilea al acestui an, in vederea realizarii lucrarilor de modernizare a acestuia, potrivit unei raportari transmise Bursei Rasdaq.
Compania a anuntat anul trecut ca va investi circa 18 mil. euro pentru montarea unor LCD-uri gigant pe magazinul Cocor, respectiv constructia unei parcari si refacerea interiorului centrului comercial.
Actionarii Cocor au decis intr-o adunare generala a actionarilor desfasurata saptamana trecuta sa acorde catre membrii Comitetului de Directie prime in valoare totala de 400.000 de euro. Din Comitetul de Directie fac parte trei persoane, respectiv Dan Cristian Barbulescu, Florentina Georgeta Maria si Florea Popescu. Primele acordate de societate acestora vin in contextul in care anul trecut compania a inregistrat un profit record din valorificarea diferentelor de pret pe actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti din portofoliul propriu. In prima jumatate a anului trecut, Cocor a vandut peste 7 mil. actiuni SIF pe care le detinea in portofoliu pentru circa 8,5 mil. euro (28 mil. lei), costul de achizitie al acestora fiind de doar 1,8 mil. euro (6 mil. lei).
La sfarsitul trimestrului al treilea al anului trecut, Cocor Bucuresti detinea in portofoliul actiuni la Bursa in valoare de 7,7 mil. euro (25,5 mil. lei), constand in principal din titluri SIF Oltenia si SIF Transilvania, care la preturile actuale de pe piata ar valora circa 6,1 mil. euro (22,7 mil. lei).
Anul trecut, Cocor a realizat un profit brut de 3,1 mil. euro (10,3 mil. lei), in crestere cu 30% fata de anul precedent, pe fondul avansului afacerilor companiei cu 33%, pana la 5 mil. euro (16,6 mil. lei). Dat fiindca magazinul Cocor va functiona numai in primul trimestru din acest an, pentru 2008 compania si-a bugetat afaceri la jumatate fata de anul precedent, de circa 2,2 mil. euro (7,8 mil. lei), si un profit brut de 0,8 mil. euro (2,8 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO