Burse - Fonduri mutuale

Majorare de capital cu 4,8 mil. euro la Electromagnetica

29.08.2006, 18:45 43

Actionarii societatii Electromagnetica Bucuresti au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu 16,9 milioane de lei (4,8 milioane de euro) prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net.
Majorarea de capital se va face prin acordarea de titluri gratuite, fiecare actionar inregistrat in registrul actionarilor la data de 15 septembrie urmand sa primeasca cate o actiune noua pentru fiecare actiune detinuta.
Actionarii Electromagnetica au mai aprobat, printre altele, si achizitia de terenuri in zona comunei Tartasesti (jud. Dambovita) sau in zona limitrofa a municipiului Bucuresti. Conducerea societatii a fost mandatata sa negocieze cu potentialii ofertanti pentru cumpararea unor terenuri in limita sumei de 1,5 milioane de euro.
Reprezentantii companiei nu au fost disponibili ieri pentru a oferi comentarii suplimentare.
Capitalul social al Electromagnetica va ajunge, in urma majorarii, la 33,8 milioane de lei (9,6 milioane de euro). Diferenta de 5,66 milioane de lei (1,6 milioane de euro) din rezervele aflate in sold la finalul anului trecut, care nu va fi incorporata in capitalul social al firmei, va ramane in continuare la dispozitia societatii drept sursa proprie de finantare.
Electromagnetica a obtinut in primul semestru un profit net de 0,87 milioane de euro (3,09 milioane de lei), cu 15% mai ridicat decat intregul profit realizat anul trecut. Cifra de afaceri s-a dublat de la 11,4 milioane de euro (40,6 milioane de lei) la 22,8 milioane de euro (83,6 milioane de lei). In 2005, compania a realizat o cifra de afaceri de 30,2 milioane de euro (109,7 milioane de lei), de doua ori mai mare decat in 2004.
Anul trecut a consemnat incheierea perioadei de restructurare completa a productiei companiei, care a dus la schimbarea domeniului principal de activitate al acesteia.
Electromagnetica a trecut de la productia de echipamente de telecomunicatii la cea de aparate si instrumente de masura, verificare si control. In prezent, cea mai mare pondere in structura cifrei de afaceri o detin echipamentele electrice si subansamblurile pentru producatori auto, compania livrand componente pentru producatori auto importanti, precum Ferrari, Alfa Romeo, Fiat si Dacia-Renault.
Societatea este controlata de Asociatia Salariatilor (PAS), care detine 54,18% din actiuni, conform ultimei raportari disponibile pe piata.
Titlurile Electromagnetica sunt listate pe piata RASDAQ, pretul actiunilor inregistrand aprecieri puternice in ultimele doua saptamani. Ultima tranzactie cu aceste actiuni s-a realizat la pretul de 1 leu/actiune, nivel cu 41% mai ridicat fata de cursul la care titlurile erau cotate in urma cu doua saptamani. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 20,87 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO