Burse - Fonduri mutuale

Mecanica Ceahlau mizeaza pe afaceri cu 22% mai mari

31.01.2007, 18:11 6

Producatorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 37,63 milioane de lei (aproximativ 11 milioane de euro), cu circa 22% mai ridicata in euro decat cea bugetata pentru anul trecut.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an ca va obtine un profit brut de 4,68 milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro).
Mecanica Ceahlau nu a raportat inca rezultatele pe 2006, insa dupa primele noua luni ale anului trecut avea un profit de 4 milioane de lei (peste 1 milion de euro), mai ridicat decat cel bugetat pe tot anul, de 3,2 mil. lei (0,89 mil. euro) si a depasit cu 45% castigul realizat in aceeasi perioada a anului precedent. Anul trecut afacerile companiei s-au cifrat in perioada ianuarie-septembrie la 23,3 mil. lei (circa 6,6 mil. euro), in crestere cu 13,8% comparativ cu perioada similara din 2005.
Compania si-a programat pentru acest an venituri de peste 44 de milioane de lei (circa 13 mil. euro) la cheltuieli de 39,3 mil. lei (12,5 mil. euro).
Actionarii companiei au aprobat in cadrul Adunarii Generale de la sfarsitul saptamanii trecute necesarul de credite pe termen scurt la 11 milioane de lei (3,2 milioane de euro) si garantiile ce urmeaza a fi folosite pentru obtinerea resurselor de finantare aferente.
Acestia au mai stabilit ca investitiile pe anul in curs se vor realiza din resurse proprii de finantare, constituite din amortizari, rezerve din profit si vanzari de active. Investitiile programate pentru 2007 au in vedere achizitia de utilaje tehnologice necesare activitatii de productie, cat si realizarea de investitii de mediu.
Producatorul de masini agricole a decis anul trecut sa-si incorporeze in capitalul social rezervele constituite din profitul obtinut in anul precedent de 0,61 milioane de euro (2,22 milioane de lei), acordand actionarilor companiei cate o actiune gratuita la fiecare patru detinute anterior.
Mecanica Ceahlau este controlata de SIF Moldova, cu peste 55% din actiuni, un alt actionar important fiind Broker Cluj, cu o participatie de circa 16% din companie.
Actiunile Mecanica Ceahlau au fost transferate la inceputul lunii februarie a anului trecut de pe piata RASDAQ la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti cu scopul atragerii de fonduri pentru programele investitionale.
Actiunile Mecanica Ceahlau au inchis sedinta de ieri in crestere cu 1,7%, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la un pret de 6,1 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la aproape 8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO