Burse - Fonduri mutuale

Mefin amână publicarea raportului de evaluare. Acţiunile scad pe bursă

Mefin amână publicarea raportului de evaluare....

Autor: Andrei Chirileasa

02.06.2013, 17:13 382

Acţiunile producătorului de sisteme de injecţie pentru motoare diesel Mefin Sinaia (MEF) au scăzut vineri cu 15%, după ce compania a amânat publicarea raportului de evaluare şi a preţului de retragere pe care-l va propune acţionarilor în vederea delistării de pe bursă. Anterior, acţiunile se dublaseră pe bursă în două săptămâni.

Mefin a anunţat pe 17 mai convocarea adunării generale a acţionarilor (AGA) în data de 28 iunie, având pe ordinea de zi retragerea acţiunilor de la tranzacţionare de pe bursă. Tot atunci ar urma să fie discutat raportul întocmit de un evaluator şi preţul de retragere pe care compania îl va plăti acţionarilor care nu mai vor să rămână în companie după delistare.

Conform convocatorului, materialele care vor fi discutate în AGA ar fi trebuit să fie publicate pe 30 mai.

Vineri, 31 mai, compania a publicat o adresă din partea evaluatorului în care se precizează că raportul de evaluare nu a fost finalizat. "Ţinând cont de aploarea patrimoniului societăţii Mefin Sinaia, de starea tehnică a activelor, infrastructura cu grad avansat de degradare, parte din clădiri cu deprecieri fizice şi funcţionale semnificative, activitatea de estimare a valorii de piaţă a acţiunilor emise de societate este una laborioasă şi necesită o perioadă de minim 15-20 de zile lucrătoare", susţine evaluatorul Fenco SRL.

La finalul anului trecut, Mefin avea capitaluri proprii de 34 mil. lei, în timp ce capitalizarea bursieră este de 14,85 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO