Burse - Fonduri mutuale

Mittal dă 2 mil. € să delisteze o companie cu cash de 40 mil. €

12.08.2010, 23:57 41

Operatorul portuar Romportmet Galaţi (ROMT), deţinut demiliardarul indian Lakshmi Mittal, a iniţiat procedura de retragerea acţionarilor minoritari din companie, în urma operaţiunii firmaurmând să fie delistată de pe Bursă.
"Au marje de profit mari, stau pe un munte de cash, dar după cumarată cifrele din 2009, cu o scădere foarte agresivă a rezultatuluioperaţional, minoritarii pot justifica cu greu un preţ mai mare.Dacă rezultatele companiei s-ar întoarce la nivelul anului 2008,aceştia ar putea avea regrete", a comentat un analist dinpiaţă.

Romportmet este în prezent una dintre cele mai bogate companiilistate pe piaţă, având la finele anului 2009 în conturi bancarecirca 171 mil. lei (peste 40 mil. euro). Totodată, emitentul esteunul dintre cei mai profitabili de pe Bursă, înregistrând înultimii ani marje de profit care au ajuns şi la 80%.

Mittal, care deţine prin ArcelorMittal Holding şi Sidex Tradingcirca 96,1% din acţiunile Romportment, oferă aproape 9,4 mil. lei(2,2 mil. euro) pentru restul de acţiuni. Preţul de 9,6 lei/acţiuneoferit la retragerea din companie evaluează Romportmet laaproximativ 242 mil. lei (57 mil. euro), nivel apropiat devaloarea contabilă a companiei la finele anului trecut, de 241,1mil. lei. Operatorul portuar deserveşte cel mai mare combinatsiderurgic din ţară, ArcelorMittal Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO