Burse - Fonduri mutuale

Moldova este prima SIF din istorie care cere acţionarilor bani la capital

Autor: Roxana Pricop

02.02.2012, 00:03 405

SIF Moldova (SIF2), cu o avere în gestiune de peste un miliard de lei, cere acţionarilor să participe cu 103,8 mil. lei (24 mil. euro) la o majorare de capital prin aport de numerar, prima operaţiune de acest gen din istoria de 15 ani a SIF-urilor.

Majorarea are rolul de a compensa reducerea lichidi­tă­ţilor din conturile societăţii ca urmare a distribuirii către acţionari a unor dividende record de 114 mil. lei din profitul pe 2011. Societatea le propune acţionarilor un preţ de 0,11 lei/acţiune în majorarea de capital (respectiv valoarea nominală de 0,1 lei plus o primă de 0,01 lei).

"Avem un program de investiţii foarte ambiţios pentru următorii ani şi avem nevoie de capital pentru a-l pune în practică. Pentru 2012, ne propunem să investim 130 milioane de lei, cu posibilitatea de extindere a acestui prag. Majorarea se va realiza în două etape: în prima etapă vor putea subscrie doar acţionarii, în a doua vor putea subscrie toţi investitorii de la bursă. Vrem să folosim platformele celor două burse pentru subscrierile din a doua etapă", a spus Costel Ceocea, preşedintele SIF2.

Acţiunile SIF2 au în­cheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 3,78%, până la un preţ de 1,4 lei/titlu, peste aprecierea de 0,8% a indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti. SIF2 are o capitalizare de 167 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO