Burse - Fonduri mutuale

Nicu Grigoraş, Intercapital: Pentru 2017 mizez pe acţiunile companiilor din eşalonul secund al bursei

Nicu Grigoraş, director de tran­zac­ţionare la Intercapital

Nicu Grigoraş, director de tran­zac­ţionare la Intercapital

Autor: Liviu Popescu

12.01.2017, 00:05 1174

Nicu Grigoraş, director de tran­zac­ţionare la Intercapital, spune că pentru anul 2017 mizează pe com­pa­niile din eşalonul doi al bursei care încă au evaluări extrem de scăzute, dar şi pe emitenţii din sectorul ener­getic, în special pe OMV Petrom şi Rom­gaz.

„În contextul în care listarea Hidro­electrica se va realiza, Fondul Pro­prietatea poate să aibă un an foarte bun, iar dacă legislaţia locală va fi aliniată cu cea externă (una din condiţiile nece­sare upgrade-ului la sta­tutul de piaţă emer­gentă) SIF-urile pot avea un an foarte bun“, a spus Gri­goraş pentru ZF. Băncile şi com­pa­niile din zona de utilităţi ar putea să aducă inves­titorilor randa­mente sub media pieţei, adaugă el. Eşalonul doi se referă la com­panii de talie medie, cum ar fi Tur­bo­mecanica, Electro­ar­geş sau Vran­cart, care în 2016 au fost pe po­diumul câştigurilor aduse inves­ti­to­rilor, de 185%, 113%, respectiv 64%.

Hidroelectrica, cea mai valoroasă com­panie din România, este evaluată de ZF la 3 mld. euro în Top 100 cele mai valoroase companii, realizat în parteneriat cu BT Capital Partners. Un procent de 20% din capitalul so­cial al companiei este deţinut de FP, cu o valoare a ac­ti­vului net de 730 mil. euro. Hidro­elec­trica, care a ieşit din insolvenţă în vara anului 2016, este aşteptată în 2017 pe bursa de la Bucureşti, iar listarea ei este decisivă pentru sta­tutul de piaţă emer­gentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO