Burse - Fonduri mutuale

Nou proiect de divizare la Vel Pitar

26.01.2007, 18:59 97

Actionarii companiei de morarit si panificatie Vel Pitar Ramnicu-Valcea se vor intruni la sfarsitul lunii viitoare in cadrul unei Adunari Generale a Actionarilor pentru a discuta aprobarea proiectului de divizare a societatii, potrivit companiei.
Ca urmare a acestui fapt, capitalul social urmeaza sa fie redus cu circa 0,85 mil. euro (2,9 mil. lei), pana la 1,2 mil. euro (4,1 mil. lei). Pe ordinea de zi a adunarii se mai afla si schimbarea denumirii societatii, intrucat firma nou-infiintata care va prelua activitatea de baza, cea de panificatie, ar urma sa preia si marca Vel Pitar.
Conducerea companiei a pus la dispozitia actionariatului un proiect de divizare a societatii la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, dupa ce acesta a fost contestat de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
Motivul l-a constituit transferul activelor unei mori detinute de firma, care deruleaza un proiect SAPARD. Ulterior, actionarii au dispus la realizarea unui nou proiect de divizare, prin care sa fie separate liniile de business ale Vel Pitar si activele subutilizate.
In proiectul initial de divizare se arata ca societatea va pastra activitatea de baza, urmand sa fie alte cinci companii cu activitati independente.
O societate urma sa preia activitatea diviziei de magazine, mai multe companii care sa preia in principal proprietatile imobiliare ale Vel Pitar si o alta cu activitati de morarit.
Potrivit reprezentantilor Vel Pitar, operatiunea de divizare are ca scop transformarea unor divizii ale Vel Pitar in unitati de profit independente pentru cresterea rentabilitatii la nivelul afacerii si exploatarea mai eficienta a activelor imobiliare detinute de aceasta. Peste 65% din cifra de afaceri a Vel Pitar provenea din activitatea de panificatie.
Afacerile Vel Pitar au crescut in primele noua luni din 2006 cu 12%, pana la 185 mil. (52,8 mil. euro), comparativ cu perioada similara a anului precedent. In aceeasi perioada, profitul companiei a crescut cu 11,5% pana la circa 830.000 de euro (2,9 mil. lei).
Vel Pitar este controlata de fondul de investitii american Broadhurst, care a dispus in trecut operatiunea de divizare a altor societati, pentru o mai buna eficientizare a activitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO